Aspire Türkiye ile Birleşik Krallık’ta Doktorluk Yolculuğunuza Güvenle Adım Atın! Kariyer planlaması, tüm evrak işleri ve sınavlara hazırlık sürecinde yanınızdayız! Birleşik Krallık’ta doktorluk yapmaya hak kazandıktan sonra da iş bulma aşamalarında size rehberlik ediyoruz. Profesyonel ekibimizle, Birleşik Krallık’ta doktor olarak çalışmaya başlamanız için gereken tüm desteği sağlıyoruz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için Aspire Türkiye’yi seçin.

Contact

+44 7495 022905

281-287 Promenade, Blackpool FY1 6AJ

info@aspireturkey.com

PLAB-2 (CPSA) Sınavı hakkında merak ettikleriniz

  1. PLAB 2 sınavı nedir?PLAB 2 sınavında toplam kaç istasyon bulunur ve her istasyonun süresi ne kadardır? 

PLAB 2, klinik ve profesyonel becerilerin, bilgilerin ve davranışların değerlendirilmesi amacıyla yapılan bir sınavdır. Sınav, her biri 8 dakika süren toplam 16 senaryodan oluşur ve gerçek hayat ortamlarını yansıtmayı hedefler. Bu ortamlar arasında hasta görüşmeleri, konsültasyonlar ve acil servis gibi durumlar bulunur. En az iki dinlenme istasyonu bulunan ve böylece ara vermeniz mümkün olan sınavınızın tamamlanması yaklaşık üç saat sürecektir. 

  1. PLAB 2 için nasıl bir destek sağlıyoruz? 

PLAB 2 için İstanbul’da belirli dönemlerde yüz yüze ve aktif eğitimler sunuyoruz. Bu eğitimlerde, tıbbi senaryolar üzerinde karşılıklı çalışma fırsatı buluyorsunuz. Ayrıca, sınavla özdeş maketler üzerinde pratik yaparak sınav için en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlıyoruz. Bu kapsamlı eğitimle, hem klinik becerilerinizi geliştirebilir hem de sınavda başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, mock deneme sınavları düzenleyip değerlendirerek sınavda sizi ne tür zorlukların beklediğini görmenizi sağlıyor ve bu süreçte size gerekli geri bildirimleri sunarak hazırlığınızı güçlendiriyoruz. 

Bununla beraber eğer isterseniz kursu, hem online olarak hem de Birleşik Krallık’ta, Blackpool şehirindeki merkezimizde de alabilirsiniz.  

  1. PLAB 2 ‘de istasyonlarda nelerle karşılaşabilirim? 

Sınav, FY2 (Foundation Year 2/Temel Eğitim Yılı 2) rolünde görevli bir doktorun işte karşılaşabileceği durumları kapsar.Sınav, klinik bilginizi, becerilerinizi ve davranışlarınızı, bu bilgileri hasta bakımında nasıl uygulayabileceğinizi test eder. Amacı, sadece bilgileri hatırlama ve ezberleme becerinizi ölçmek değildir.Tüm sorular, mevcut en iyi uygulamalara dayanmaktadır. Yanıtlarınızı, yayımlanmış kanıtlara göre vermeli ve yerel düzenlemelerinize göre cevaplamamalısınız.Sınavda geçen ilaç isimleri, en güncel British National Formulary  baskısında yer alan isimlerdir. 

  1. PLAB 2’de klinik beceri istasyonlarına nasıl hazırlanmalıyım? 

PLAB 2’de klinik beceri istasyonlarına hazırlanırken, sınavın formatını ve gereksinimlerini anlamak önemlidir. Gerçek klinik senaryoları simüle ederek, hasta değerlendirme ve iletişim becerilerinizi geliştirin. Sınavın içeriğiyle ilgili güncel bilgilere ve en iyi uygulamalara hakim olun.  Alanında uzman hocalarımızla birebir senaryolara çalışarak, maketler üzerinde pratik yaparak ve deneme sınavlarına katılarak hazırlığınızı pekiştirebilirsiniz. Bu yöntemler, sınav sürecini daha kolay geçmenize yardımcı olacaktır. 

  1. PLAB 2 istasyonlarında zaman baskısı altında nasıl performans göstermeliyim? 

PLAB 2 istasyonlarında zaman baskısı altında etkili performans göstermek için, öncelikle her senaryoyu hızlıca analiz edin ve ana noktaları belirleyin. Zaman yönetimini geliştirmek için düzenli olarak pratik yapın ve senaryoları belirli bir süre içinde tamamlamayı hedefleyin. Ayrıca, her istasyonun süresini doğru kullanarak, hızlı ve net bir şekilde hasta değerlendirmesi yapmayı öğrenin. Zamanınızı etkin kullanarak, stresli durumlarda bile soğukkanlı kalabilirsiniz. 

  1. PLAB 2 sınavında kullanılan maketli senaryolara önceden nasıl pratik edebilirim? 

PLAB 2 sınavında kullanılan maketli senaryolarla önceden pratik yapmak için, Aspire Türkiye olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz kurs süresince bu maketler üzerinde çalışma imkanı sunuyoruz. Ayrıca, sınavınız öncesi Blackpool, İngiltere’deki merkezimizde 7/24 maketler üzerinde pratik yapma fırsatı sağlıyoruz. Bu sayede, maketler üzerinde deneyim kazanarak sınav için en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz. 

  1. PLAB 2 sınavına girmeden önce ne tür pratik çalışmalar yapmalıyım? Hangi hasta iletişim becerilerini geliştirmeliyim? 

PLAB 2 sınavına girmeden önce, çeşitli pratik çalışmalar yaparak hem klinik becerilerinizi hem de hasta iletişim yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Senaryo bazlı pratikler yaparak gerçek hasta durumlarını simüle edin ve hastaları etkili bir şekilde değerlendirme pratiği yapın. Hasta iletişim becerilerini geliştirmek için empatik dinleme, açık ve net iletişim kurma, ve stresli durumlarda soğukkanlı kalma konularına odaklanın. Ayrıca, uzman hocalarımızla birebir pratik yaparak ve maketler üzerinde çalışarak bu becerilerinizi pekiştirebilirsiniz. 

  1. PLAB 2 sınavına çalışırken vakit nasıl daha verimli kullanılır? 

PLAB 2 sınavına çalışırken zamanı daha verimli kullanmak için, belirli bir çalışma programı oluşturun ve bu programa sadık kalın. Her gün belirli konulara odaklanarak, senaryo bazlı pratikler yapın ve bu pratikleri belirli bir süre içinde tamamlamaya çalışın. Zaman yönetimini geliştirmek için, her istasyonun süresini doğru kullanarak pratik yapın ve bu sürede etkili bir hasta değerlendirmesi yapmayı hedefleyin. Ayrıca, düzenli olarak kendi ilerlemenizi gözden geçirip, zayıf yönlerinize odaklanarak geliştirin. 

  1. PLAB 2 sınavında en çok yapılan hatalar nelerdir? Bu hataları nasıl önleyebilirim? 

PLAB 2 sınavında en sık yapılan hatalar, yeterince pratik yapmamak, yanlışların mentörler tarafından düzeltilmeden sürekli tekrar edilmesi ve empati eksikliğiyle robotik bir üslup kullanmaktır. Bu hatalardan kaçınmak için düzenli ve çeşitli pratikler yaparak becerilerinizi geliştirin. Yanlışlarınızı mentörler tarafından düzeltilmesine izin vererek, bu hataları öğrenin ve düzeltin. Ayrıca, hasta iletişiminde empatik  bir yaklaşım benimseyerek, daha doğal ve etkili bir iletişim kurabilirsiniz.Bu konularda mentörlerimizden yardım almanız sizin için en etkili yol olacaktır! 

  1. PLAB 2 sınavı için geri bildirim alabilir miyim? Sonuçlarıma göre eksikliklerimi nasıl tespit edebilirim? 

PLAB 2 sınavı için geri bildirim almak mümkündür. Kursumuz sonrası ücretsiz mock deneme hakkı sunuyoruz ve bu denemelerde alanında uzman hocalar tarafından destekleneceksiniz. Ayrıca, mentörlerimiz her adımda yanınızda olacak, sonuçlarınıza göre eksikliklerinizi tespit etmenize ve geliştirilmesi gereken alanları belirlemenize yardımcı olacaklardır. 

  1. PLAB 2 sınavından kalırsam ne olur? Sınava kaç kere girebilirim? 

PLAB 2 sınavını tekrar edebilirsiniz. Bir sınavda başarısız olursanız, genellikle bir sonraki sınav dönemine kadar beklemeniz gerekir.Eğer PLAB 2’de dört veya daha fazla başarısız denemeniz olduysa, artık sınavı alma veya ek bir deneme başvurusu yapma hakkınız kalmamıştır. Ek bir PLAB 2 sınavı için uygun olabilmeniz için, dördüncü başarısız denemeniz ile ek bir deneme talep etmeniz arasında en az 12 ay olmalıdır.Bunun için tıbbi bilginizi ve klinik becerilerinizi geliştirmek için ek öğrenim yapmanız gerekmektedir. En az 12 ay klinik pratik yapmış olmalı veya bir lisansüstü eğitimi tamamlamış olmalısınız. PLAB 2 için ek bir deneme hakkı verilirse, PLAB 1 geçerliliğiniz süresi dolmuşsa, PLAB 1’i tekrar girmeniz gerekebilir. Bu, PLAB 1 uygunluk kriterlerimize uygun olarak ek İngilizce dil belgesi sunmanız anlamına da gelebilir.ve ayrıntılı bilgi için GMC ile iletişime geçmeniz gerektiğini unutmayın. 

Yazar

Berkay Lkarahacioglu

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir